söndag 15 november 2009

SCULPTURES BY THE SEA

















Idag var sista dagen av Scupltures by the Sea som har varit här längs Coastal Walk mellan Bondi Beach och Tamarama Beach i ungefär tre veckors tid. Så jag och James och nå kompisar till honom gick rundan som jag redan gått en hel del gånger, men denna gången mer noggrannt än tidigare. Det är en utställning med hundratalet skuplturer av olika konstnärer, mestadels australienska men även från resten av världen. Jag såg utställningen förra året med när jag var här, och jag måste säga att den verkligen håller hög klass. Omgivningen med klippor, havet och stränderna lyfter det hela ytterligare såklart. Det var fullpackat med folk idag såklart och vi hade tur med vädret, för även om solen sken så låg det på behagliga 25 grader med friska vindar. I år var nog min favorit det enorma sugröret ute i havet, känns som att det beskriver kort och tydligt vad vi gör med naturen, det är i alla fall min tolkning... Fler favvosar var alla skorna som var indränkta/gjutna i sand och bildade ett led ner mot klipporna ändå uppifrån vägen, personen som står med väskan och blickar ut mot båten, och "byggnads-hästen" med stegen under magen (syns tyvärr it så bra på bilden). Pojken som stod på stranden var mest läskig, så därför fotade jag honom bara bakifrån haha! Såg ut som han hade tappat bort sina föräldrar eller nåt, ledsen blick. Tjejen som står bredvid är inte en skulptur, hon är livs levande det är förövrigt alla personer som syns på bild förutom pojken så det inte blir några missförstånd. Väldigt inspirerande utställning som drar massvis med folk såklart, se mer HÄR

3 kommentarer:

  1. Fint väder och fina bilder! Men har inte vi det där sugröret eller den där böjda lyktstolpen här hemma i södra hamn också?

    SvaraRadera
  2. Ja! Fantastisk natur, råsnygga skulpturer och VÄRLDENS BÄSTA fotograf bakom linsen liksom. Men Lill-Agda! Jag anar en underton av besvikelse p.g.a felplacerade pite kommun dollars..? Ja, vi har en liknande. Och det är konst;)
    KRAMERS!

    SvaraRadera
  3. haha men Lb då, he var ju fotat bara med lillidill kammeran... du smickrar mig!

    SvaraRadera